אוכל חורפי ברמת הגולן

כשבחוץ קר, והשמיים מתכסים באפור של חורף. עננים כבדים שטים מעל, והירוק צובע את רמת הגולן מקצה ועד קצה – זה הזמן להיכנס לאחת מהמסעדות הנהדרות שבאזור קיבוץ אפיק, לאכול באחת מהמסעדות הטובות של דרום רמת הגולן– ולחזור להתפנק בחדרים מלאי הרומנטיקה והנוף היפיפיה של אתנחתא באפיק.

מסעדת VILA V – מסעדה צרפתית בניחוח גלילי
בישוב חד נס (29 ק"מ מאתנחתא באפיק) במיקום עוצר נשימה עם חלונות ענקיים שצופים על הכנרת והגולן – קבע השף גיא בן שמחון את מקום בישולו. בעיצוב מודרני ומוקפד יוצאות תחת ידיו המקצועיות של השף מנות ראשונות צמחוניות וגם בשריות מיוחדות וטעימות – כמו פטריות בשמן כמהין וקרפצ'יו בקר. המנות העיקריות הן מבחר מענג שנע בין עוף לבקר ודגים – מתובלים לאניני טעם. לעיתים, גם נערכות במסעדה סדנאות בישול בניחוח צרפתי מיוחד.

מסעדת זיגל – בשר מקורי במסעדת עץ
מסעדת זיגל יושבת במושב אניעם, במתחם הנעים של גלריות האמנים. במרחק של 29 ק"מ מאתחנתא באפיק מחכות לכם מנות בשריות מפויקה ומקדרה, בשר מעושן במקום ובשר על הגריל ובתנור. בשר, בשר, בשר – מלווה בסלטים נהדרים וירקות מפתיעים ומעוררי תיאבון וגם כריכים שעושים מהמילה כריך – פלאים. על האוכל הנפלא אמון השף רותם צרפתי, והמנות מוגשות לכם בתוך חלל עם תקרת עץ גבוהה עם ניחוח שבין גליל למערב פרוע, ויצירותיו של הצייר לאופולד זיגל ז"ל מקשטות את הקירות הגבוהים, ומשרות אווירה אמנותית על כל הטעמים הנפלאים והריחות.

מסעדת גיליס בנוב – בשר מוקפד של רמת הגולן
גיליס זו גם מסעדה וגם קצבייה. אבל, זה גם הרבה יותר מזה – בגיליס גם מגדלים את הבקר, שמגיע אח"כ אל השולחן. הנתחים המוצעים לכם הם כ"כ משובחים שאין צורך בהרבה תיבול כדי להפוך כל מנה ללא פחות מאשר מדהימה. יוסי גיליס, בעל המקום, ישמח אפילו לעשות לכם סיור בין הפרות הרועות והניזונות מאוכל טבעי ובריא. בקיצור, אם העניין שלכם הוא בשר – להגיע למסעדת גיליס שבמושב נוב (12 ק"מ בלבד מאתנחתא באפיק) – זו חווייה מומלצת במיוחד.