Minolta DSC

אתם תבחרו את הזמן ואת האזור ואסתיקה – תושבת מבוא חמה ממקימי הגולן תבנה לכם את הסיור המתאים.
סיור בו תכירו את קסמו של הגולן, עסקים מעניינים, טעמים וריחות, אמנים יקבים ועוד.
* הסיורים והפעילות בהנחיית והדרכת אסתר טנא -אסתיקה (050-7250104) מטיולים בדרך הגולן.

חוויה המתאימה לכם במסגרת חופשתכם אצלנו באפיק, או כחלק מיום הכיף שלכם אצלנו.
כמו כן תוכלו לשלב בילוי בספא המפנק שלנו, ארוחות צהריים/ערב, ביקור בברכת השחייה באפיק (בעונת הקיץ) וכמובן להתארח אצלנו, כי יום אחד לא יספיק…
מוזמנים להיעזר בצוות ההזמנות באפיק לבניית התכנית המתאימה לכם.

1. הצעה ליום סיור בן 8 שעות בדרום רמת הגולן עד למרכזה. 

מה בתוכנית?

ביקור במכוורת "אלין" בה מיוצר דבש זני מיוחד לגולן בגבעת יואב.
כיצד נוצרת בירת בוטיק- הסבר וצפייה בתהליך ייצור בירה במבשלת FASS, טעימות וכיבוד בגשור.
מפגש עם אריאל הירשפלד, אומן פסיפס חירש וסיפור חייו המרתק בחיספין.
סיור בכפר האומנים אניעם.
ביקור במזקקת רמת הגולן הסבר על הכנת וויסקי וטעימות מהוויסקי הראשון בארץ, ווסקי גולני.
ביקור בבית הבד של הגולן בקצרין.
סיור של 8 שעות בערך.
לכל משתתף יוענק שי סמלי ממוצרי הגולן.

2. הצעה ליום סיור קולינרי עם נגיעות אומנות במג'דל שמס

מה בתוכנית?

9.00 אצל "מונה" – מפגש בוקר בביתה החם של מונה – שתיית תה ה"מטה המסורתי" עם מאפים מלוחים ומתוקים פרי ידיה. שתיית תה המטה הוא מנהג נפוץ אצל הדרוזים בגולן שהובא על ידי חיילים סוריים מימי המנדט הבריטי והצרפתי ששרתו בדרום אמריקה. תה המטה הוא תה צמחים ירוק אשר מיוצר מעלי עץ המטה וגדל בארגנטינה.

10.00 פיתות דרוזיות כמו פעם – מפגש בחדר האפיה של נאול שופי – צפייה בהכנת פיתות דרוזיות בשיטה מסורתית (טאבון על עצים) בתוך מבנה העשוי כמערה. מחזה ייחודי , כאילו הזמן עצר מלכת…הפיתות נקנות על ידי טובי המסעדות ואנשים פרטיים במג'דל. נאול תגיש לנו את הפיתות עם לבאנה מעשה ידיה , זיתים , חצילים כבושים וירקות .

10.50 "וורדה" הכדרית וביתה הכנרית – מפגש וסיור בסטודיו של האומנית וורדה חאטר  . בסטודיו נתבונן בכלי חרס ופורצלן יפיפיים אשר חלקם עשויים מחימר מקומי (אדמה חרסיתית) שוורדה אוספת בשטחים סביב הכפר . בהמשך מפגש עם הדור הצעיר לבית חאטר "הילנה"- מנגנת בכינור.

צעידה אל מול הנוף

11.40 המאפים של סמאר – מפגש ביתי עם שלל מאפים ומאכלים מקומיים . סמאר החלה את דרכה בהכנת מאכלים אוטנטיים וחלוקתם לשכנים אשר התלהבו ועודדו אותה למכור לתושבי הכפר . אנו ניצפה בסמאר תוך כדי הכנת המאפים ונטעם מיגוון מאכלים מקומיים – פטייר , שומשומייה , תה ג'ינגר-קינמון המבושל כל הלילה , מחאלה (אורז עם דבש ענבים וטחינה) , מעקרוני וזאלבייה .

12.00 – שוק האלמנות – אתר קדוש לעדה הדרוזית (נבי יעפורי) אשר לאור המבקרים הרבים הפך לשוק ססגוני ובו ניתן למצוא פירות וירקות לצד ריבות , דבש חרובים וענבים , קמח קישק ומוצרים רבים אחרים מעשה ידיהן של הנשים המקומיות שגם מאיישות את נקודות המכירה . אנו נסייר במאורגן בשוק , נטעם ונקבל הסבר על המוצרים הייחודיים .

13.15 אצל מונה – ארוחת צהריים דרוזית בביתה החם של מונה. שיחה על הדרוזים במג'דל שמס מנקודת ראות של תושבת מקומית אישה דעתנית ואצילה שתלווה אותנו לאורך הסיור. פרידה מעובדת ונשיאת ברכות.

14.30 הכנאפה הטובה במזרח התיכון (לקינוח) –ביקור אצל בהאג'ט אבו גבל –טעימה מסוגי הממתקים הדרוזים וצפייה בהכנתם. המתוקים של אבו ג'בל הם נפלאים בטעמם. כל סוגי הבקלאווה, עוואמה (כדורים מתוקים), כנאפה כאמור ועוד.

15.00 סיום מומלץ- אם יישאר זמן- הפאב של הצפון – ביקור בפאב בסגנון אירי (אירי קלאסי ומרהיב ביופיו ובאווירה שלו. נשמע את סיפורו על הקמת המקום ונטעם בירה ג'ינס, וויסקי סינגל מאלט (בוש מלץ).

3. הצעה ליום סיור בן 4 שעות במרכז הגולן.

מה בתוכנית?
ביקור בכפר האומנים אניעם.
ביקור במזקקת רמת הגולן הסבר על הכנת וויסקי וטעימות מהוויסקי הראשון בארץ, ווסקי גולני.
ביקור בבית הבד של הגולן בקצרין.
ביקור במפעל להכנת ליקרים.
סיור של 4 שעות בערך.
לכל משתתף יוענק שי סמלי ממוצרי הגולן

4. הצעה ליום סיור בן 4 שעות בדרום רמת הגולן.

מה בתוכנית?

ביקור במכוורת "אלין" בה מיוצר דבש זני מיוחד לגולן בגבעת יואב.
ביקור וטעימות ב"לימונטו" מרכז מבקרים יחיד בארצנו למוצרים בעבודת יד מלימון – הסבר וטעימות.
ביקור אצל בונה שופרות בעבודת יד והרצאה מרתקת על הכנתם וסיפורים נוספים.
ביקור אצל אריאל – אומן פסיפס עם סיפור חיים מרתק והשראתי – צפייה בעבודות וסיפור אישי מרתק.
סיור של 4 שעות בערך.
לכל משתתף יוענק שי סמלי ממוצרי הגולן